Alternative forretningsmodeller

Advokatfirmaet Dickmeiss vandt torsdag aften Danske Advokaters Innovationspris på 100.000 kr. for at have åbnet et advokatkontor i Vollsmose og i den forbindelse at have taget initiativ til, at Retshjælpen i Vollsmose blev stiftet. Dommerkomiteen gav følgende begrundelse for at Advokatfirmaet Dickmeiss vandt prisen:

Dommerkomiteens indstilling

Dommerkomiteen lægger vægt på, at Advokatfirmaet Dickmeiss arbejder for, at møde udsatte grupper der hvor de er. Og at de i udstrakt grad erkender, at dette kræver ikke bare juridiske færdigheder, men i lige så høj grad handler om, at forstå  de særlige forhold som beboerne i Vollsmose repræsenterer. Den kulturelle og sproglige barrier nedbrydes og samtidig viser Advokatfirmaet Dickmeiss, at der kan laves alternative forretningsmodeller.

Gennem den gratis retshjælp arbejder Dickmeiss for at højne retssikkerheden for udsatte grupper. Det er beundringsværdigt i en tid, hvor der er stor fokus på inkludering og desværre også en del fremmedfjendskhed.

På sigt kan etableringen tillige føre andet end retshjælp med sig – gennem at trække på de ressourcer, som Advokatfirmaet Dickmeiss kan stille til rådighed.

 

I forbindelse med prisuddelingen er der udarbejdet en kort præsentationsfilm af projektet. Filmen kan ses på følgende link:

http://www.danskeadvokater.dk/Nyheder.aspx?ID=19049&Action=1&Year=2014&NewsId=17077&PID=39642

Advokat Dickmeiss holdt i forbindelse med prisoverrækelsen en takketale og udtalte bl.a., at han var meget taknemlig og stolt over at modtage prisen, og at han i særlig grad kunne takke sine dygtige og engagerede medarbejdere for at projektet lykkedes. Samtidig takkede han Danske Advokater for i år at have valgt at give prisen til et mindre advokatkontor for et projekt, der umiddelbart ikke er så højprofileret, men ikke desto mindre har en stor betydning at bakke op omkring.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *